Language: English or Bulgarian
Add new View random
Search user: Валяк (clear)


This is my personal home page. I'll collect things I like here.


g
Post from: Валяк | Post type: Recipe
14.06.2023 00:00:00

Бъзов сок

Имате нужда от следните съставки:1 кг кристална захар

1 литър превряла гореща вода

50 г лимонена киселина или сок от 2 големи лимона

кора от 2 големи лимона

15 бр цветове от бъз (без дръжки)

Поставете захарта в тенджера с вряща вода и разбъркайте, за да се разтвори. Добавете лимонената киселина или лимоновия сок и лимоновата кора.Разтръскайте цветоветете от бъз, за да премахнете всякакви насекоми. Добавете цветовете към захарния сироп. Покрийте и оставете да престои 1-2 дни, като разбърквате сутрин и вечер.Прецедете готовия сок от бъз през цедка или тензух. Пресипете го в стерилизирани затоплени бутилки. Вече имаме готов за употреба домашен сок от бъз по най-лесната рецепта. Преди употреба го разредете с вода на вкус!

Post from: Валяк | Post type: Fun
11.10.2011 00:00:00

Развитие на България след 2011г. • 2011г.


 • Най – после е избран изпълнител за прокопаване на тунел под прохода Шипка. Месец по-късно челната копаеща машина се разтърсва от мощен удар и спира. Екипът от специалисти и работници се събира мястото, а после следва буря от възклицания, вариращи от „О, май год!” до „Бах мааму!”. Скоро идва полиция, после официални лица, районът е отцепен. Всички следят новините и сменят канала точно преди спорта, което срива тотално рекламния пазар. За всеки случай проектът е променен и се почва копаене на съвсем друго място, но и там се повтаря същото – удар и т.н.  Извиканите на място геолози (впрочем, доста идват по собствено желание) само констатират неумолимата истина – тунел няма да има.  Понеже цялата основа за планината е един огромен слитък самородно злато, с тегло около десет милиарда тона.

  Когато научава новината, министър- председателят, който в момента одобрява стратегия за доказване, че всъщност сега народът живее много по-добре от преди две години, се сепва, отказва да отиде да открие линията на метрото „Люлин – Перник” и звъни на президента. Тъй като това е почти прецедент в последно време, държавният глава оставя за миг плана, предназначен да убеди всички, че никога не са живели по- зле и вдига слушалката на специалния телефон.  „Гошо, разбра ли?” – пита възбудено министър- председателят – „Я зарязвай всичко и ела да се напием!”  Когато чува новината, президентът само успява да попита: „Ама на всеки километър и така – до края?” Чул потвърждение, нарежда приготвят кортежа, а пилотната кола е пратена да купи домати – от розовите, които са най-скъпи.  Така де, толкова злато не се намира всеки ден.  Световните борси се сриват, неподготвени за подобен удар. Тъй като обаче твърде малко са страните, досетили се да държат резерви в калай или синьо сирене, нищо не може да се направи. Освен да се завижда, разбира се.  Редица основни играчи в в родното публично пространство получават микроинфаркт – да е тон-два, да го откраднеш, но цяла планина реже ли се с ножовки? Това да не ти е подводница? А и всичко е блокирано от армията, стреля се без предупреждение.  Но все пак скоро кирките достигат цената на телевизорите и дори се превръщат в уместен сватбен подарък – да направиш първата копка, така да се каже.  А оксижен се разменя срещу джип, но пак е трудно да се намери. • 2012г.


 • България отдавна е изплатила всички свои дългове и сега кредитира съседите си. Сериозно се обсъжда идеята левът да стане общоевропейска валута, но БНБ се колебае – все пак, да ни висят на гърба толкова икономики.... Никой вече не работи, заплатите се получават по сметка от държавата, голяма част от банките фалират, понеже никой не иска парите им.

  Всички български емигранти се връщат у дома, въпреки настоятелните молби на местните власти да останат и да харчат там парите си.  Митниците и Министерството на труда и социалните грижи са премахнати като абсолютно излишни.  „Ролс-Ройс” открива завод в Ловеч само за нуждите на местния пазар. • 2013г.


 • Партиите са премахнати, понеже вече никой не го е еня за тях. Някой се сеща, че тя всъщност и Стара планина някога била подарена от народа на баща му, но този път го отсвирват. Обиден, той предлага да го направят поне цар.  България става президентска република. За държавен глава е избран бившият министър-председател, понеже в кампанията си успява да докаже, че именно той е бил инициаторът да се прокара тунела, в резултат на което... Печели всички гласове на трите процента българи, направили си труда да отидат до урните. Впрочем, според новоприетата конституция това е не е проблем – нейният член първи гласи: „Гледай си живота и не се прави на интересен”.  Сменен е и химна – сега той се нарича „Селската баня”, като при официални случаи на места се пее „на-на-на”.  Най–големите световни банки заемат мястото на фалиралите местни. На мястото на „Кремиковци” започва строежа на „Българияленд”, увеличено копие на „Дисниленд”.  Македония, Турция и Гърция започват да излъчват новини на български език. • 2014г.


 • Цар Киро купува „Манчестер Юнайтед” и назначава за президент Александър Томов. В резултат на това Бербатов прекратява договора си, връща се у нас и спори за титулярно място в „Спортист” – Своге с Кристияно Роналдо.  Променена е изцяло учебната програма в средния курс – например, по математика се изучават само броене до сто и теория на вероятностите (основно приложението й при игра на рулетка). Останалите предмети почти всички отпадат, понеже на богат човек образование не му трябва. В часовете по физическо възпитание се играе само голф.  България излиза от НАТО и го наема като частна фирма за охрана на границите да спира увеличаващите се вълни от имигранти.  Провежда се преатестиране на хотелите в страната и всички, получили по-малко от шест звезди са съборени и построени отново.  Потомците на Балдуин Фландърски ( и цялата им рода до десето коляно, както и съседите) претендират да получат българско гражданство. • 2015г.


 • Вестник „Капитал” купува "Файненшъл таймс", добавя там форум и забранява писането на латиница в него. Впрочем, това е проблем само за по – възрастното поколение – младите вече три години учат български като основен чужд език и общо-взето се оправят.  Страната е залята от испански, френски и немски емигранти, работещи основно в туризма и строителството.  Главният офис на „Майкрософт” е преместен в Правец, а Бил Гейтс обича да отдъхва на пейката на до паметника на Тодор Живков. На пазара се появява новият “Windows Bay Ganyo””, който работи само с гласови команди на български. Например, за рестарт се използва: „Abe az shto ne ti…”  В знак на добра воля и желание за бъдещо сътрудничество от всички европейски затвори са освободени лежащите там българи, въпреки че никой не е молил за това. Цялата тази пасмина пристига на летище София и директно е изпратена в Белене – по това време вече известен курорт. Осъдените денем прекарват времето си на спа-процедури, а вечер в казиното. „Амнистия” се смята за неприлична дума и никой не я използва. • 2016г.


 • „ЦСКА” и „Левски” за пореден път отказват поканата за участие в Шампионската лига – пари не им трябват, а и ги мързи да тичат. БФС тегли жребий кой да преставя страната (никой не иска), пада се на „Калиакра” и те проклинат лошия си късмет.  След месец спортните медии по света се възхищават на подвига на „Реал” – Мадрид, който въпреки скромния си бюджет успява да завърши наравно на свой терен със звездната селекция на българския клуб.  Откупената обратно от държавата БТК на свой ред купува Дойче Телеком и още няколко големи оператори. В знак на уважение към славното минало целият чуждестранен мениджмънт е задължен да ползва само стационарни телефони.  Започват снимките на „Батман -5” – „СуперЛюбо”.  На границата са заловени първите американски и японски емигранти. • 2017г.


 • Като първа световна икономическа сила България осъзнава своя дълг пред човечеството и почва да се меси във всички регионални конфликти. Понеже – нали помните – отдавна няма армия, просто изпраща свои представители да декларират, че ако вие не...., ще спрем инвестициите у вас. Обикновено след подобно изявление враждуващите страни почват да се прегръщат и отварят бутилка с гроздова.  Тъй като страната разполага с огромен фонд за исторически изследвания и спонсорира кого ли не, скоро всеки ученик в Европа е твърдо убеден, че България е спечелила сама Втората световна война срещу съюза на Германия, СССР, САЩ , Япония и останалите, въпреки че подло са били бомбардирани с атомно оръжие малките сливенски селца Хирошимово и Нагазаково. Все още се спори обаче дали Наполеон е бил роден Плевен, или само коренът му е български.  Водени от носталгията, известни наши финансисти – като Жоро Сороса например – си играят с икономиките на Великобритания или Италия и понеже им е в кръвта, почти ги докарват до фалит. Но когато местните започнат да палят парламентите, ние поемаме разходите и всички са доволни.  България извежда двадесети пореден сателит в космоса, за да могат и членовете на експедицията ни в Антактида да гледат мача „ЦСКА” – „Левски”. • 11.09.2018 г.


 • Два самолета, отвлечени съответно от американски и японски терористи, се насочват към двата най-големи мола в София....  А още не сме изхарчили и половината от златото.

Post from: Валяк | Post type: Music
28.03.2011 00:00:00

http://www.myspace.com/564966468/music/songs/BALQK-NO6T-E-mp3-80796487

Post from: валяк | Post type: Fun
02.02.2011 00:00:00

Джип - ТАНК!!!

Колкото по-як джипа - толкова по-търсени са тракторите!

Автор - патил
Място на действие - някъде в Русия


Колкото по-як джипа - толкова по-търсени са тракторите!
(житейска мъдрост)

НАЧАЛО

Кален ДЖИП - ТАНК!!!Беше някъде в началото на зимата, когато вече е понатрупало сняг достатъчно по подпланинските места, но земята още не е замръзнала надолу. Доста заблуждаващо време, за да караш по черен път. Но, както се казва - акъл море, глава шамандура... или казано по по-друг начин думите на сина ми ме свалиха от асфалтовия път: "Татеее, ама ние наистина ли имаме джип?"
- Разбира се, че наистина!!!
- Ама да не е менте? (къде ли ги е научил тези думички само?).
- Не е, сине. Ние си имаме така да се каже по-истинска от най-истинските джипки:... дизел, 6200 кб.см., 4х4... Ама ти не се ли сещаш как го кръстихме?!
- Как да не помня, помня - ТАНК! Само дето ние караме само по асфалта, а танковете нали минават отвсякъде. Ами ако излезе, че изобщо не е ТАНК?!
-???????!!!!!!!
Десен мигач. Стоп.
- Проверка значи искаш?
- Мноооогооооо!!!!!!!!!!
Вече и аз леко амбициран, половин година от както го карам, а още все не мога да се наканя да го изпробвам. Явно звездите днес го пожелаха. ТАКААА. Дошло му е времето значи! Паля, ръгам 4х4, оглеждам къде да "нагазя лайната", така да се каже: дупе да ни е яко!...

...More

Post from: Валяк | Post type: Music

Поздравче :)

Поздравче! Стинг отдавна не бях слушал - за пореден път - МНОГО ДОБЪР!

Post from: Валяк | Post type: Thoughts
30.10.2005 00:00:00

В днешния динамичен свят

В днешния динамичен свят, за съжаление, дори и аз понякога забравям колко много ни е нужна любовта на природата. Надявам се хората да се замислят над този въпрос, защото без любовта и енергията, която получаваме от Нашата майка земя, ние неможем да съществуваме, време е да се замислим над това и да осъзнаем колко търпелива е тя спрямо нас. Не е нужно да я убиваме бавно и напълно съзнателно, оправдавайки се с нашето материално положение, сподавяйки мисията с която сме дошли на земята, уникална за всеки един от нас. Надявам се някой ден да достигна до начина в който технологията и природата са в едно цяло, без да и вредим. Замисляли ли сте се колко ни помага красивата есенна картина, прекрасните дървета, които макар и рядкост в сивия град ни дават сили и ни даряват с усмивката на процъфтяващата есен?...More