Език: English или Български
Добави ново Виж произволно

Това е личната ми страница. Тук ще си събирам нещица, които ми харесват.


g

Показване на съобщения oт 91 до 99 от общо 232

Първа Предишна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следваща Последна (26)
Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Забавно
30.04.2009 00:00:00

За птичия, свинския, пилешкия и други вируси...

Току що, това дойде по ICQ-то от едно прятелче.

:)))луда птица!След пилешкия и свинския грип и лудата крава идва агнешкия грип. Той поразява посредством два щама: гергьовски вирус и вирус курбан. Лекува се с тамифлу. Ще тръгне от България по Великден. Симптомите са подут стомах, повишено отделяне на газове и леко разстройство с несмлян пресен лук от дроб-сърмата в съставката. Преди българите да разберат какво става, гърците и румънците ще тръгнат с маски по улиците, а CNN ще съобщи, че имало и един заразен американец, май… Това ще доведе до спешна среща в Швейцария и гласуването на половин милиард за предотвратяването на надвисналата пандемия. Само за начало.След като се уморим от новините за агнешки грип, ще има известно затишие и тогава ще гръмне новината за рибешкия грип. Той ще удари главно шарана по Никулден, но няма да подмине лаврака, ципурата и фагрито. Симптомите са лека хрема и заглъхване в ушите, което преминава, ако преглътнем силно два-три пъти. Добрата новина, лъчът надежда в лепкавия мрак на световнта паника ще бъде утехата, че грипът се лекува. Лекува се с тамифлу.

После ще последват епидемии както по някои мекотели и ракообразни (стриди и скариди), така и по някои колбаси. Грипът по пресния шпек, добил популярност под и мето „луд салам”, ще доведе до официалната забрана на неговата продажба, тоест до изсушаването му и пускането му в магазинната мрежа под формата на сух шпек. Болни ще има. Иначе каква пандемия ще е?! Болни ще има, ще има и умрели. Те ще бъдат трима. Първият ще се казва Никанор Потапович Ерменчук и ще почине след като е ял луд салам и е пил водка, прегазен от московското метро. Втората жертва ще бъде жена от далечен и многолюден Мумбай, известен в недалечното минало като Бомбай. Тя също ще почине от луд салам и по-точно от разкъсване на вътрешностите след неговата употреба с еротична цел. Чашата нa световната търпимост обаче ще прелее след узнаването за трагичната съдба на третата жертва. Това е Дебора Обама (съвпадението в имената е случайно), 180-килограмова вашингтонска регулировчица от афроамерикански произход. Един ден след уморителния наряд младата Обама ще се прибере в участъка и ще седне да хапне хляб и салам. Дали защото саламът ще бъде луд или пък вече ще се надига и мрачната сянка на хлебния грип, дали защото Дебора от години ще е била затлачена от холестеролови плаки или пък защото имунната й система ще е била отдавна разбита от системно поглъщане на понички, но след четвъртата щафета пресен шпек, Дебора Обама ще се хване за сърцето, ще припърха и ще притихне със салам, щръкнал от устата като някоя невероятна чърчилева пура. Стига! Стига – ще каже световната общественост и ще приветства гласуването на няколко милиарда за борба с лудия салам. А доколкото лудостта на салама прилича по симтпомите си на грип, то тя ще се лекува с тамифлу, така че „надежда всяка тук недейте да оставяте!”.

И сега, когато бъдещето на световните пандемии за следващите няколко години ви е ясно, ще ви оставя да се наслаждавате на свинския грип. Разбира се, за всеки случай не купувайте хремави суджуци, но иначе пържоли си яжте. Т-т-т-това е всичко, приятели.

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Забавно
29.04.2009 00:00:00

Защо мъжките копчета се намират от дясно, а женските от ляво?

JeansПрофесор Робърт Х. Франк и неговите студенти ни отговарят на доста въпроси от типа "винаги е било така" в книгата "The Economic Naturalist". Логичните им отговори ни връщат далеч в миналото.Такъв е и отговорът на въпроса защо копчетата на мъжките дрехи са поставени от дясната страна, а на дамските – от лявата? Факт е, че 90% от хората са десничари и си служат основно с дясната ръка. Отговорът се крие във доста назад времето, когато са били изобретени копчетата.

През 17-и век, когато само богатите са си позволявали скъпи дрехи, които се закопчават, заможните мъже са се обличали сами и за това копчетата са поставени от удобната им дясна страна. Богатите дами пък, са имали прислужници и те са им помагали да се облекат. Затова копчетата са били поставяни от ляво, за да ги улесняват.Итересно, нали? :)

И аз бях искренно учуден!

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Забавно
29.04.2009 00:00:00

Защо широчината на реслите е толкова, колкото е? / Why are train tracks the width they are?

RailsТова е история от типа "винаги е било така".

Тя обяснява защо разстоянието между релсите е такова каквото е днес.

Защо? Защото така е в Англия. Защо? Понеже такива са били трамвайните линии използван преди жп линиите. Защо? Защото влаковете са били строени в същите заводи, където и трамваите и са използвани същите инструменти заготовки и е било по-лесно разтоянието м/у колелата да останат същите. Възниква въпроса, защо са били толкова широки трамвайните линии. Защо? Защото каретите вървели по старите пътища в Англия са били толкова широки. Защо? Защото каретите са били направени да вървят по пътища, строени за римски колесници. Защо римските колесници са били толкова широки? За да могат да се теглят от 2 коня.
Изводът е, че съвременните влакови линии са широки колкото задниците на 2 коня :)
Източник: http://www.truthorfiction.com/rumors/r/railwidth.htm

in English:
This story is a "We've always done it that way" tale. It says that the standard distance between railroad rails in the U.S. is four-feet, eight-and-a-half inches. Why? Because that's what it was in England. Why? Because that's the gauge the tramways used before the railroads. Why? Because the tramways were built using the same tools as wagon-builders and that's how wide the wagon wheels were spaced. Why? Because the old roads in England had ruts that the wheels needed to accommodate. Why? Because the ruts were made by Imperial Roman chariots.
Source: http://www.truthorfiction.com/rumors/r/railwidth.htm

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Бележка
24.04.2009 00:00:00

{include file="Foo.tpl" arg=","|explode:"one,two,three"}

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Забавно
15.04.2009 00:00:00

Как Рено отговарят на жалбата на сръбски шофьор?

Умрях да се хиля, като видях тази простотия, отговора е уникален.
Бтв, пробвах се да го преведа с гугъл транслатора:

'Nataknem na kurac i vas i vase govno od auta' се преведе: 'Put on the penis, and you and your shit from the car'
'Jebem li vam majku klosarsku': 'Fuck you mother klosarsku'
'poserem vam se na vas ovlasceni servis Reno': 'poser you are on your authorized service Reno'

явно хората не са искали да знаят какво значи :)))

бел. 'kanta' - кофа, кранта, таратайка, боклук.
Ето го и оригинала:

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Съобщение от приятел
14.04.2009 00:00:00

Мисъл за приятелите от 'Като порасна ще стана Кенгуру'

Ех, филми, филми...

Пак гледах току що 'Като порасна ще стана Кенгуру'!

Много готин филм!

И по този повод нещо от него:

------

- Да позная ли, че не си намерил кинти?

- Не ми трябват много пари.Само за бира и цигари.

- Да изведа някое гадже.

- Ти нямаш гадже, бе.

- Може да нямам пиленце, но кръвното ми е нормално.

- 120 на 80. Седя си на покрива с приятелите си и не ме ебе за нищо!

- Наздраве!

------

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Проза
14.04.2009 00:00:00

Нашествието

Тя, бавно се носеше из влажния задушен въздух.

Ориентираше се добре, а и нямаше вятър който да и пречи да лети свободно.

Влагата правеше въздуха толкова уютен за летене и търсене на прехрана.

Само да не беше това натрапчиво ухание на цъфнал липов цвят, беше и толкова неприятен, но по това време в този крайдунавски град беше така - силно и 'приятно' ухание на липи и задушен и влажен въздух - както казваха хората.Да си комар не беше толкова лошо, летиш и търсиш хора, за да изхраниш семейството си, никакви глупави проблеми каквито имаха хората.

В момента се носеше безгрижно край 'американското' пазарче, и 'слухтеше' за човешка топлина.

В далечината се носеше човека реч, и тя се запъти натам.

Разпозна фигурите в тъмното по топлината и бръмчейки краи тях се заслуша в разговора - спокоен и приятен, говореха си някакви глупости, които тя не разбираше съвсем и след като набеляза целта си - един младеж който блаженно се беше разплул на пейката и си пийваше бира слушайки другите, реши да атакува.

Бавно и внимателно се приближи до него и кацна на дънките му, той естествено дори и не усети, показа си хоботчето и го заби дълбоко в крака му.

Посмука малко кръв и изведнъж във въздуха се разнесе ШЛЯЯЯЯЯЯП....

- Ахх..... ГАДНИ комари, тоя как ме ухапа. Явно е време да се прибирам, че след 4 часа път съм направо скапан, лека момчета, ще се видим утре.

Тя вече беше в комарският рай, докато момчето бавно се отдалечаваше нагласяйки мешката на гърба си.

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Забавно
09.04.2009 00:00:00

Колко прави 2+2*2? :-)

Работя като програмист в неголяма американска фирма, 30-тина човека, правеща разни пошибалки за прес-автомати.

Сглупих като се намесих сутринта в разговори за училището, и взех, та издрънках старата минавка за това

"Колко е 2+2х2"?

Обикновено когато смятат на глас, първо събират, после умножават и получават 8, въпреки, че по правилата на математиката умножението трябва да се извърши първо, поради което верният отговор е 6. Но веднага ме сиктирдосаха и ме нарекоха идиот, защото се получава 8... Аз даже им го написах на хартия, за да стане по-ясно. И тогава се почна...Оказва се, че по правилата всичко се прави отляво на дясно и по никакъв друг начин, затова е 8... а аз съм глупак. Да взема да си прочета както трябва учебниците от училище, а най-лесно, като по- тъп, да взема да си го сметна на калкулатор!!!

Особено ме уплаши, че главният счетоводител лично донесе калкулатор и направи демонстрация бурно аплодиран от цялата фирма. (Да, обикновеният калкулатор смята едно след друго, точно както го произнасяме на глас, без да спазва ред на действията). Нямах под ръка научен калкулатор, който спазва реда на действията. Добре, отворих им Microsoft Excel, въведох действията - 6(!) и втрещих цялата фирма.

Работата беше прекратена за цели два часа, ходеха с калкулатора от компютър на компютър, и гледаха, тук се полчава 6 а там 8. Уморих се да обяснявам и си отидох на работното място. Оказа се, че основната изненада предстои. На обяд дойде при мен заместник главният счетоводител и клатейки глава, заяви:

"Сега разбирам, защо всички ругаят Microsoft - на тях дори Ексела им е бъгав, смята неправилно!"

Съобщението е от: valqk | Вид на съобщението: Рецепта
02.04.2009 00:00:00

Пълнени чушки с орехови ядки

Рецепта от баба Божанка

Продукти:

  1. 10-12 пиперки
  2. 1 чаена чаша едро счукани орехови ядки
  3. 3-4 глави лук
  4. сол, черен пипер, олио, магданоз (по желание)

Начин на приготвяне:
Задушават се до златисто в олиото нарязаният лук, ореховите ядки и подправките. С тази смес се пълнят изчистените пиперки. Нареждат се в тавичка, заливат се с 1-2 с.л. олио и малко вода. Пекат се в умерена фурна.

Показване на съобщения oт 91 до 99 от общо 232

Първа Предишна 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Следваща Последна (26)